Η εξαιρετική απήχηση του Φιλοσοφικού Καφενείου, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, αλλά και στο εξωτερικό, μέσω των βίντεο στο youtube, μας αποκάλυψε την τεράστια ανάγκη άμεσης, ελεύθερης και ποιοτικής επικοινωνίας που υπάρχει στην εποχή των κατευθυνόμενων-εμπορικών ΜΜΕ. Θέλουμε να εκφράζουμε αφιλτράριστα και νηφάλια τη σκέψη μας πάνω σε ζητήματα που συνήθως βρίσκονται στο περιθώριο των μέσων που διαμορ- ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ 219 φώνουν την κοινή γνώμη. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που η σύγχρονη τεχνολογία μας παρέχει. Όπως ακριβώς και στο Φιλοσοφικό Καφενείο, θέλουμε να ασχοληθούμε με φιλοσοφικά, ψυχολογικά και κοινωνικά ζητήματα, εστιαζόμενοι κυρίως στις προσωπικές εμπειρίες και λιγότερο στη θεωρία. Οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο ίδιο κλίμα ευγένειας, σεβασμού, διαλεκτικού στοχασμού και φιλικότητας και απευθύνονται σε φίλες και φίλους της επαρχίας και του εξωτερικού. Η πρώτη Διαδικτυακή Συζήτηση έγινε στις 24 Μαϊου 2016. Έλαβαν μέρος οι εκλεκτοί πνευματικοί φίλοι : Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, Βασίλης Χλέτσος και Πανίκος Παπαδόπουλος, με θέμα συζήτησης “Πνευματικότητα και σύγχρονη κρίση”. Ακολούθησε μια δεύτερη στις 23 Ιουν 2016. Το πρώτο Διαδικτυακό Φιλοσοφικό Καφενείο (ΔΦΚ) έλαβε χώρα στις 4 Απριλίου 2020 με θέμα: «Η Αφυπνιστική Δύναμη του Κινδύνου». Συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα Φιλοσοφικά Καφενεία της Ελλάδας, της Κύπρου και από το εξωτερικό. Το Δεύτερο (2/5/2020) είχε ως θέμα: τη «Συνειδησιακή και Συλλογική Ανάσταση». Μεσολάβησε μια χρονική παύση και από τις 14/2/23, ξεκίνησε πάλι το ΔΦΚ, με μεγάλη επιτυχία μέσω της εφαρμογής Zoom με θέμα: “Ο φόβος της αλλαγής”.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/3/23 το Διαδικτυακό Φιλοσοφικό Καφενείο με τίτλο : “ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ “ Συμμετείχαν φίλοι από την επαρχία και το εξωτερικό.Εισήγηση Ειρήνη Τσάτοβα,Συντονισμός : Ελένη Κυριακοπούλου.

Την Τρίτη 23/5/2023, με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Επόμενο ΔΦΚ, με θέμα την “Αυτογνωσία και την Αυτοπαρατήρηση”.
Την εξαιρετική εισαγωγική εισήγηση την έκανε η ακτιβίστρια της Κίνησης Έλενα Τριανταφυλλίδη, που είναι και συντονίστρια του Φιλοσοφικού Καφενείου Αγρινίου.

* Το ΔΦΚ απευθύνεται αποκλειστικά στους φίλους της Κίνησης που ζουν στην επαρχία και το εξωτερικό

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ στο FB : https://www.facebook.com/groups/769445253155180