ΕΡΩΤΗΣΗ : “Διαβάζοντας το όραμά σας για το νέο αφυπνισμένο άνθρωπο και για την Ευτοπική κοινωνία μου φαίνεται ότι απαιτούνται πολλά χρόνια ακόμα για να πλησιάσουμε αυτόν τον ευγενικό στόχο, δεδομένης της σημερινής κατάστασης. Εσείς τι πιστεύετε;”

Το σημαντικό δεν είναι το πότε θα υλοποιηθεί παγκοσμίως το όραμά μας (κάτι που θα συμβεί αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα) όσο η διάδοση και η ενσάρκωση του οράματος ! Κάθε τι σπουδαίο αρχικά ήταν απλά μια έμπνευση, μια ενόραση. Το χειρότερο είναι να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές και ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πορεύεται στην ίδια αυτοκαταστροφική και απάνθρωπη κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας θεώρησης είναι η μοιρολατρία, η απόγνωση, η βία και η απάθεια…
Η ύπαρξη του οράματος νοηματοδοτεί τη ζωή μας στο παρόν και της ανοίγει διάπλατα άπειρες δυνατότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για «Ευτοπία», δηλαδή τον καλό τόπο που μπορούμε άμεσα να δημιουργήσουμε, και όχι για «ουτοπία», για κάτι ιδανικό, που δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει.
Εμείς βιώνουμε άμεσα και καθημερινά την ανθρωπότητα που ονειρευόμαστε. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος να αλλάξει συνολικά η παγκόσμια κατάσταση αλλά η αλλαγή μπορεί να αρχίσει τώρα, άμεσα, στον καθένα από εμάς. Με την προσωπική επανάσταση στη συνειδητότητα, τη σκέψη, τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά γινόμαστε η αλλαγή που ευχόμαστε. Η ανιδιοτελής προσφορά είναι η ανταμοιβή μας ! Φυτεύουμε δέντρα κάτω από την σκιά των οποίων δεν μας ενδιαφέρει αν θα καθίσουμε ποτέ…
Είναι μέγιστη τιμή να ανήκεις στους πρωτοπόρους της νέας ανθρωπότητας !
Αν περισσότεροι αρχίσουν να ενσαρκώνουν το όραμά μας για μια κοινωνία δίκαιη και ειρηνική τότε το κύμα αφύπνισης θα εξαπλωθεί σχετικά γρήγορα μέχρι να αγκαλιάσει ολόκληρο τον πλανήτη. Το βασικό ερώτημα που θέτουμε στον καθένα είναι :
«Εσύ επιλέγεις να είσαι μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης;»