Έτσι, λοιπόν συγκεντρωθήκαμε εδώ για να συζητήσουμε το πως θα διασπείρουμε το χρώμα της ειρήνης σ’ αυτό τον θορυβώδη ωκεανό της μηχανικής ζωής, με τον ευρύτερο και πιο εκτεταμένο τρόπο. Ταυτόχρονα, είμαι συνειδητός του γεγονότος ότι το άτομο που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την προσωπική του ειρήνη, δεν μπορεί ποτέ να είναι σε ειρήνη με την πραγματική έννοια της λέξης, γιατί το να ενδιαφέρεσαι μόνο για σένα είναι μια από τις αιτίες της κοινωνικής παθογένειας. Το εγωκεντρικό άτομο που αδιαφορεί για ό, τι το περιβάλλει, μοιάζει με εκείνον που κατασκευάζει ένα πανέμορφο σπίτι, χωρίς να νοιάζεται στο ελάχιστο για την κακοσμία από τα σκουπίδια που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο.
Εάν ολόκληρη η συνοικία είναι βρώμικη, ο κήπος του, τα λουλούδια του με το άρωμά τους δεν θα έχουν καμία αξία: αυτή η δυσάρεστη οσμή θα διεισδύσει στο σπίτι του και θα σκεπάσει την ευωδιά των λουλουδιών του.
Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του αλλά και για το περιβάλλον του. Ο πραγματικά πνευματικός άνθρωπος ενδιαφέρεται για ό, τι τον περιβάλλει. Πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό να φροντίζετε την προσωπική σας γαλήνη. Είναι απαραίτητο να φροντίσουμε ούτως ώστε ο άνεμος της ειρήνης να φθάσει σε όλα τα δεκτικά άτομα, με τα οποία είμαστε σε επαφή, με τα οποία συνδεόμαστε. Το άτομο που εμψυχώνεται από την επιθυμία να διασπείρει τα κύματα τις ειρήνης γύρω του θα ανακαλύψει ότι, ασχέτως από το τελικό αποτέλεσμα, η ίδια του η προσπάθεια θα του αποφέρει ασφαλώς ειρήνη !
……….
Σ’ αυτή την κοινωνία υπάρχουν πολλές παθογένειες, πολλά προβλήματα και πολλές ασχήμιες, που ένα πνευματικό άτομο δεν μπορεί να παραβλέψει και να ανεχθεί αυτή τη φρίκη, αυτή τη σαπίλα και αυτή την ηλιθιότητα. Ένα πνευματικό άτομο δεν μπορεί να αποδεχτεί να διαιωνίζεται αυτή η επαίσχυντη κοινωνία. Ένα άτομο στη ζωή του οποίου εισήλθε ακόμη και μια αχτίνα πνευματικότητας, που δοκίμασε έστω και μια σταγόνα ευδαιμονίας, θα αισθανθεί την επιθυμία να μεταμορφώσει αυτή την κοινωνία, ξεκινώντας από τις ίδιες της τις ρίζες.
Το «Κέντρο για την Αφύπνιση της Ζωής», θα είναι λοιπόν μια οργάνωση πνευματικών ανθρώπων που στοχεύουν στη ριζική κοινωνική μεταμόρφωση.

Acharya Rajneesh,1967, pg. 18,104,105
Work is Love Made Visible, Translating an enlightened vision into action
Η Εργασία είναι Αγάπη που έγινε Ορατή.