Έγινε με επιτυχία ο Πρώτος Πανελλήνιος Δημόσιος Διαλογισμός στην Αθήνα, παράλληλα με άλλες 12 πόλεις της Ελλάδας.

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό :

Καλώς ήρθατε στον πρώτο δημόσιο διαλογισμό που διοργανώνει η “Κίνηση Πνευματικού “ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ “. Πριν τέσσερα χρόνια, στην ίδια πλατεία, πολλοί από εμάς βρεθήκαμε “αγανακτισμένοι” και φύγαμε απογοητευμένοι…
Σήμερα επιστρέψαμε αποφασισμένοι και αφυπνισμένοι στην ανάγκη σύζευξης της εσωτερικής αλλαγής με την εξωτερική. Δεν περιμένουμε τους Μεσσίες και τους ξένους “φίλους ” μας να μας σώσουν!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, Η ΑΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Τα προβλήματα δεν λύνονται όσο παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο επίπεδο που δημιουργήθηκαν : στην ασυνειδησία, τη μηχανικότητα και την εγωκεντρική άγνοια. Ο διαλογισμός, μαζί με την αυτοπαρατήρηση είναι δύο βασικά κλειδιά της αυτογνωσίας. Χωρίς αυτογνωσία δεν ξέρουμε ποιοί είμαστε και που πηγαίνουμε ως άτομα και ως λαός. Μερικοί ειρωνεύτηκαν τη σημερινή εκδήλωση θεωρώντας ότι είμαστε αφελείς που πιστεύουν ότι μόνο με το διαλογισμό μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση που βιώνουμε. Τίποτα πιο ανακριβές ! Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μόνο την αφετηρία για τη δημιουργία ενός πανελλήνιου φωτεινού δικτύου ανθρώπων καλής θέλησης, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό. Η δύναμη του νου δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδεύεται από συνεπή ζωή και συλλογική δράση. Μέχρι σήμερα οι εσωτερικοί αναζητητές έζησαν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Ήρθε η ώρα να γίνουν ορατοί και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με άξονα τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Η οικονομική πτώχευση είναι αποτέλεσμα της ηθικής και πνευματικής πτώχευσης. Με την παρουσία μας εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα : η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αντλήσει δυνάμεις από το δικό της πνευματικό κεφάλαιο που είναι ανυπολόγιστο.
Είσαστε όλες και όλοι προσκαλεσμένοι στον καλό Αγώνα !

Πλήρες φωτο-ρεπορτάζ στη σελίδα της Κίνησης στο Facebook :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1654981778069855.1073741832.1493817837519584&type=3&pnref=story

DSC_0018P1090273