Είναι αναμφισβήτητη η ευεργετική επίδραση της αυτογνωσίας στην ψυχική ισορροπία και την ευεξία του ατόμου. Αυτή η εναρμόνιση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο και στο άμεσο περιβάλλον του, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρή, από μόνη της, για να φωτίσει τα πυκνά σκοτάδια που μας κυκλώνουν.

Απαιτείται ανάληψη της προσωπικής ευθύνης εκάστου πολίτη και αλτρουιστική συνεργασία για τη μη βίαιη μεταμόρφωση της κοινωνίας σε όλους τους τομείς.

Αυτό θα είναι το θέμα της πρώτης από μια σειρά μηνιαίων διαλέξεων*  που  θα παρουσιάσουν τις αρχές , τους σκοπούς και τη φιλοσοφία του Πνευματικού Ακτιβισμού και διοργανώνεται από την Κίνηση  «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν περιλαμβάνεται η σχέση της πνευματικότητας με την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τις θρησκείες, την ψυχολογία, τις καλές τέχνες , την εκπαίδευση, την οικονομία και την οικολογία. Επίσης θα παρουσιαστούν οι πρακτικές εφαρμογές του  πνευματικού ακτιβισμού, που αποτελεί την φωτεινή οδό για μια κοινωνία δίκαιη και ειρηνική.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Europe direct (Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων), από τις 17.00 -20.00, στις ακόλουθες ημερομηνίες : 24/10/2015, 21/11/2015, 12/12/2015.  Οι μηνιαίες συναντήσεις για το 2016 θα ανακοινωθούν αργότερα.

« Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η δράση. Παντού είναι ο Θεός, στον άνθρωπο, στην πολιτική, στην καθημερινή ζωή που κιντυνεύει. Δεν είναι παντοδύναμος, να σταυρώνουμε τα χέρια προσδοκώντας τη σίγουρη νίκη του. Από μας εξαρτάται η σωτηρία του. Και μόνο αν σωθεί, σωζόμαστε. Η θεωρία έχει αξία μονάχα ως προετοιμασία, ο αγώνας ο κρίσιμος είναι η δράση».  Ν.Καζαντζάκης

*Παρουσίαση-συζήτηση με τον ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή και ιδρυτή της Κίνησης Πνευματικού Ακτιβισμού «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».  Γιάννη Αυγουστάτο, με ελεύθερη είσοδο.