Για μια ακόμα φορά πλησιάζουν οι εκλογές και αυτή τη φορά οι πολίτες αισθάνονται πιο απογοητευμένοι, αναποφάσιστοι και παγιδευμένοι από ποτέ. Οι ελπίδες ουσιαστικής αλλαγής διαλύθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ρεαλιστικές και οδυνηρές επιλογές , χωρίς πειστικές εναλλακτικές . Πολλοί αισθάνονται προδομένοι, άλλοι επιστρέφουν στην κυνική αδιαφορία και τον ατομικισμό. Μερικοί ακόμα στρέφονται σε ακραίες ιδεολογίες του μίσους…
Αυτό που είναι πιο δύσκολο απ’ όλα είναι να απαρνηθούμε το πατερναλιστικό μοντέλο της πολιτικής. Ονειρευόμαστε τον μεγάλο ηγέτη και το άσπιλο πατριωτικό κόμμα που θα μας λυτρώσουν από όλα τα δεινά και θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας… Αρνούμαστε πεισματικά να αποδεχτούμε την προσωπική μας ευθύνη για την ατομική και συλλογική μοίρα. Εθισμένοι στους «αντιπροσώπους» και τους «εκπροσώπους», συνεχώς ψάχνουμε νέους βραχύβιους μεσσίες για να έχουμε την ικανοποίηση να τους σταυρώσουμε με την πρώτη στραβή.
Από την άλλη φανταζόμαστε ότι η ζωή μας εξαρτάται αποκλειστικά από τις αποφάσεις σκοτεινών κέντρων εξουσίας και ότι ελάχιστα περνάνε από το χέρι μας!…
Είναι καιρός , ως λαός και ως πολίτες, να περάσουμε σε μια φάση ενηλικίωσης και να αφήσουμε πίσω μας την ανευθυνότητα και την παιδική συμπεριφορά.

Τι μπορούμε να κάνουμε ;
– Κατ’ αρχάς να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ νου, καρδιάς και πράξης. Να αποκτήσουμε συνέπεια και να ενσαρκώσουμε με υπομονή και δέσμευση την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο .

Είναι εύκολη αυτή η προσωπική αλλαγή;
– Όχι αλλά με μια σωστή βοήθεια είναι εφικτή.

Η ατομική αλλαγή είναι αρκετή;
– Οι ατομικές αλλαγές πρέπει να είναι ουσιαστικές και πολυάριθμες για να επηρεάσουν αισθητά την κοινωνία… Μπορούμε όμως να συνασπιστούμε και να δημιουργήσουμε παραδείγματα της νέας ανθρώπινης κοινωνίας που ονειρευόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε κάποιο «κόμμα» , δεν χρειαζόμαστε εξουσία για να αρχίσουμε να χτίζουμε το αύριο, σήμερα !

Πως μπορεί να γίνει αυτός ο συντονισμός;
Υπάρχουν διάφορα ανθρωπιστικά κινήματα, σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες για το σκοπό αυτό.
Η Κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» φιλοδοξεί να βοηθήσει τους ανθρώπους καλής θέλησης να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, να βγουν από την απομόνωση , να εμβαθύνουν την αυτογνωσία τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός κόσμου βιώσιμου και δίκαιου. Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με το πρώτο βήμα !
Μπορείς να είσαι μέρος του προβλήματος ή της λύσης, μοιρολάτρης ή πρωταγωνιστής! Η απόφαση δική σου !