Το Αφυπνιστικό Θέατρο της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στοχεύει στην υπέρβαση της υποκειμενικής και τυποποιημένης τέχνης. Ξεκινάει από το οριζόντιο επίπεδο του γίγνεσθαι και σταδιακά ανεβαίνει την κλίμακα της καθετότητας του Είναι. Αποστολή του είναι να διευρύνει τη συνειδητότητα των ηθοποιών και να μυήσει τους θεατές στην πνευματική διάσταση.
Το Αφυπνιστικό Θέατρο είναι και «Αλχημιστικό Εργαστήρι», γιατί ακολουθεί τα τρία βήματα της αλχημικής μεταστοιχείωσης.
Το Αφυπνιστικό Θέατρο είναι μια πρωτοποριακή δράση της Κίνησης Πνευματικού Ακτιβισμού “ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ” και δημιουργήθηκε το 2016, από την συνεργασία του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Ιωάννη Αυγουστάτου με την ηθοποιό και δασκάλα του θεάτρου Αννίτα Καγκάλου. Τους πρώτους μήνες ανταποκρίθηκαν μερικοί ηθοποιοί και πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες πρόβες . Έχουμε ήδη δημιουργήσει μερικά αφυπνιστικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο youtube:

Στην παρούσα φάση ο Αφυπνιστικός Θίασος βρίσκεται σε στασιμότητα, εν αναμονή νέων μελών που θα τον ενεργοποιήσουν !… Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μου αποστέλλοντας βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Απαραίτητα προσόντα η πνευματική αναζήτηση και το εθελοντικό πνεύμα προσφοράς.

Η σελίδα του Αφυπνιστικού Θεάτρου στο Facebook : https://www.facebook.com/afipnistikotheatro/?fref=ts

« Γιατί κάνουμε τέχνη; Για να παραβιάσουμε τα όριά μας, να επεκτείνουμε τα όριά μας, να καλύψουμε το κενό μας, να ολοκληρωθούμε…. Μιλάω για μέθοδο, για υπέρβαση ορίων, για αναμέτρηση, για μια διαδικασία αυτογνωσίας και κατά κάποιον τρόπο για ψυχοθεραπεία».
Γιέρτζι Γκρoτόφσκι, «Για ένα φτωχό Θέατρο».

” Εκτός κι αν το θέατρο μπορεί να σας εξευγενίσει, να σας κάνει ένα καλύτερο άνθρωπο, θα πρέπει να το αποφύγετε”.
Κονσταντίν Στανισλάφσκι

« Έχουμε επίγνωση ότι ο καλλιτέχνης δεν δημιουργεί απλά ένα έργο, δημιουργεί τον εαυτό του. Όταν είναι χαλαρός , ανοιχτός και δεκτικός, τότε το αόρατο τον καταλαμβάνει και μέσω αυτού αγγίζει κι εμάς »
Πίτερ Μπρούκ