Αφυπνιστικό ονομάζουμε το Θέατρο που γεφυρώνει την υποκειμενική με την Αντικειμενική Τέχνη, δίνοντας έμφαση σ’ αυτή την τελευταία. Ξεκινάει από το οριζόντιο επίπεδο του γίγνεσθαι και σταδιακά ανεβαίνει την κλίμακα της καθετότητας. Αποστολή του είναι να διευρύνει τη συνειδητότητα των ηθοποιών, να μυήσει τους θεατές στην πνευματική διάσταση και να τους παρακινήσει να την κάνουν βασικό άξονα της ζωής τους…. Το Αφυπνιστικό Θέατρο είναι και Αλχημιστικό Θέατρο (μεταμορφωτικό, γιατί ακολουθεί τα τρία βήματα της αλχημικής μεταστοιχείωσης των ευτελών ψυχικών μετάλλων για την παραγωγή πνευματικού χρυσού. Το Αφυπνιστικό Θέατρο της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ δημιουργήθηκε το 2016, από τον ψυχίατρο Γιάννη με τη συνεργασία της ηθοποιού και δασκάλας του θεάτρου Αννίτα Καγκάλου. Επικσεφτείτε την ειδική σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/afipnistikotheatro
Μερικά μέλη του Αφυπνιστικού θιάσου έλαβαν μέρος σε ένα θεατρικό δρώμενο στα πλαίσια του δεύτερου δημόσιου διαλογισμού.
Έχουμε ήδη δημιουργήσει μερικά αφυπνιστικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο youtube:

Από το 2018 την διεύθυνση του Αφυπνιστικού Θεάτρου ανάλαβε η ηθοποιός και δραματοθεραπεύτρια Ειρήνη Τσάτοβα. Οργανώθηκε ένα πλαίσιο τεχνικών, θεωρίας και θεατρικής πράξης, που αντιπροσωπεύει την πνευματική τέχνη και τον πνευματικό καλλιτέχνη Τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησαν οι πρόβες του έργου «Ιάσων ο Απροσάρμοστος», που έγραψε ο Γιάννης Αυγουστάτος. Μετά από μία παύση 2 χρόνων, το ΑΘ επέστρεψε με το «Θέατρο του Αφυπνισμένου». Πρόκειται για μια νέα, πρωτοποριακή μορφή εφαρμοσμένου θεάτρου, που βασίζεται πάνω στις παραδοσιακές φόρμες του γνωστού Θεάτρου Φόρουμ, αλλά με νέες, καινοτόμες διαφοροποιήσεις, που συγκεραίνουν το Κοινωνικό Θέατρο με τον Πνευματικό Ακτιβισμό.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο Αφυπνιστικό μας Εγχείρημα να επικοινωνήσουν μαζί μου αποστέλλοντας βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Απαραίτητα προσόντα η πνευματική αναζήτηση και το εθελοντικό πνεύμα προσφοράς.

« Γιατί κάνουμε τέχνη; Για να παραβιάσουμε τα όριά μας, να επεκτείνουμε τα όριά μας, να καλύψουμε το κενό μας, να ολοκληρωθούμε…. Μιλάω για μέθοδο, για υπέρβαση ορίων, για αναμέτρηση, για μια διαδικασία αυτογνωσίας και κατά κάποιον τρόπο για ψυχοθεραπεία».
Γιέρτζι Γκρoτόφσκι, «Για ένα φτωχό Θέατρο».

” Εκτός κι αν το θέατρο μπορεί να σας εξευγενίσει, να σας κάνει ένα καλύτερο άνθρωπο, θα πρέπει να το αποφύγετε”.
Κονσταντίν Στανισλάφσκι

« Έχουμε επίγνωση ότι ο καλλιτέχνης δεν δημιουργεί απλά ένα έργο, δημιουργεί τον εαυτό του. Όταν είναι χαλαρός , ανοιχτός και δεκτικός, τότε το αόρατο τον καταλαμβάνει και μέσω αυτού αγγίζει κι εμάς »
Πίτερ Μπρούκ