Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες ενθαρρυντικά μηνύματα και κολακευτικά σχόλια στο YouTube , τόσο για το Φιλοσοφικό Καφενείο, όσο και για την Κίνηση ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.
Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Φ.Κ. είναι πολλοί οι φίλοι που έχουν συμμετάσχει ενεργά στις συζητήσεις μας, αλλά είναι πολλές οι χιλιάδες των φίλων σε Ελλάδα και εξωτερικό που το παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και παραθέτουμε ένα μικρό μόνο δείγμα από τα δικά σας σχόλια, γιατί η συλλογική σοφία είναι μεγαλύτερη και κυρίως αποτελεσματικότερη από την ατομική.

Ιωάννα Δαραβίγκα : Θα ήθελα ένα τέτοιο καφενείο και στις Σέρρες αλλά ταυτόχρονα νοιώθω πραγματικά τυχερή που μπορώ να παρακολουθώ τις συζητήσεις αυτές από το διαδίκτυο και από τη μια να ωφελούμαι και από την άλλη να μπορώ να το προτείνω ώστε να ωφεληθούν κι άλλοι. Με βοηθήσατε (ο καθένας με την παρέμβασή σας) να βρω τον εαυτό μου και να βελτιώσω την καθημερινότητά μου χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω ούτε σταλιά τους εξωτερικούς παράγοντες που την αποτελούν (είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για δουλειά, είτε για αντικείμενα). Ζω με αυτά που έχω, μα ζω καλύτερα. Και προσπαθώ να βοηθήσω κι άλλους να ανακαλύψουν μέσα τους τη δύναμή τους και να τη διοχετεύσουν προς το κοινό καλό. Δεν ξέρω ειλικρινά αν έκανα ένα βήμα ή μισό βήμα, αυτό που μετράει είναι ότι βρήκα το δρόμο και θα προσπαθήσω να μην τον χάσω κι ας μην ξέρω αν έχει τέλος… ή γνωρίζοντας ότι δεν έχει…

Μαργαρίτα Αλέξη : Καλημέρα σας, κ. γιατρέ Ιωάννη Αυγουστάτε, βλέπω & διαβάζω συνέχεια ότι δημοσιεύετε εσείς και η ομάδα σας στο FB, και βλέπω όλα τα βίντεο σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια που μας δίνετε, για να γνωρίσουμε τι συμβαίνει στον κόσμο με την Κοινωνία, με την ανθρώπινη ψυχή, με το Σύμπαν, με το ποιοι είμαστε και που πάμε, κτλ…. Λυπάμαι που δεν είμαι στο συγκεκριμένο Φιλοσοφικό Καφενείο, να ακούσω και να εκφράσω κι’ εγω τις σκέψεις μου, και να μπορούσα να νιώθω από κοντά τις συναισθηματικές συνέπειες που παράγει αυτή η Δράση, παίρνοντας μέσα μου το Φως που εκπέμπει. Σας είμαι ευγνώμων και θα’ θελα να μπορούσα να δημιούργησα κι’ γω στη πόλη των Τιράνων μια τέτοια δράση. Δεν φτάνει μόνον η θέληση, η πρωτοβουλία και ο χρόνος, αλλά χρειάζεται και qualita academica!!! Εδώ υπάρχουν άτομα με ακαδημαϊκή μόρφωση & πείρα, ενώ δεν φαίνεται πουθενά ούτε μια σπίθα για αυτό. Εύχομαι να παραβρεθώ σε επόμενη συνάντησή σας . Σας ευχαριστώ. Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Μ.Κ. Κύριε Γιάννη καλησπέρα σας, παρακολουθώ εδώ και μέρες εντατικά το φιλοσοφικό καφενείο από το διαδίκτυο και η εσωτερική χαρά μου είναι απερίγραπτη !! Ο λόγος είναι ότι στους συνομιλητές σας βλέπω κομμάτια και προβλήματα που υπήρξαν και σε μένα και μου δυσκόλευαν τη ζωή αφάνταστα , σήμερα που βλέπω όλον αυτόν τον κόσμο να μιλάει για τα βιώματά του το εκλαμβάνω ως μια ηθική αποζημίωση και ικανοποίηση θα πω για τον εσωτερικό αγώνα που επέβαλα στον εαυτό μου για να βρω τι μου πρέπει ως το ελάχιστο σωστό ξεκίνημα που έπρεπε να κάνω εδώ και χρόνια !!! Πρέπει να σας συγχαρώ και πάλι ,γιατί μέσα στα όσα μας λέτε αναφέρετε πληροφορίες που ξεδιαλύνουν και καθαρίζουν το μυαλό προς τη σωστή οδό και γνώση !! Δεν σας κρύβω πως μέσα σε τούτη την οικονομική κρίση που περνάμε ως λαός το άτομό μου νιώθει πιο ευτυχισμένο όσο ποτέ γιατί μπορώ επιτέλους να μιλώ σε κάποιο επίπεδο με τον εσωτερικό μου Κόσμο και αυτό προήρθε μέσα από διάβασμα και κόντρα του εαυτού μου. Πιστεύω πως βρίσκομαι σε σωστό δρόμο και προσέχω ναμαι σε αυτές τις συχνότητες που μπορώ να επικοινωνώ με το υπερεγώ μου * αλλά και εκείνο που κατάλαβα μέσα από τον αγώνα τον οποίο συνεχίζω ,είναι η πιο ευχάριστη και συναρπαστική προσωπική περιπέτεια να τα βάλεις με τον εαυτό σου , το τι ευχάριστες εκπλήξεις σου έρχονται δεν λέγεται * είναι όπως λέτε για το παράδειγμα της πεταλούδας , και δεν υπάρχει ομορφότερο από αυτό , νιώθω τα ζωτικά μου κύτταρα να ποτίζονται από το νέκταρ των Θεών . Σας ευχαριστώ για την ευγένεια σας να απαντήσετε ,ομολογώ πως δεν το περίμενα . Από τη Θεσσαλονίκη και το δήμο Εύοσμου – σας στέλνω ξανα τις ευχαριστίες μου και σας εύχομαι ότι είναι καλό για σας !!! Χαχαχαχαχα !!! Βλέπετε ακολουθώ ήδη τη «σωστή διατύπωση ευχής» , που είπατε σε μια από τις διαλεξεις σας !!! Καλό σας βράδυ !!!!

Ελευθερία Σερέτη: Περίπατος στα βάθη της ψυχής. Πνευματικός χώρος με πνευματικούς ανθρώπους και μια πνευματική διαύγεια να ρέει. Αναζήτηση μια καθαρής αλήθειας στα πράγματα, απαλλαγή από τα σκουπίδια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει, απόκτηση καθαρής συνείδησης και δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Κύριε Αυγουστάτε σας ευχαριστούμε.

Πέτρος Ρ.: Καλησπέρα Γιατρέ και ευχαριστώ για την αποδοχή. Βλέπω εδώ και ένα μήνα περίπου τις διαλέξεις σας και παρότι διαφωνώ σε κάποια σημεία ωστόσο θεωρώ την προσπάθεια σας ειλικρινή και ανιδιοτελή για αυτό και επικοινωνώ μαζί σας. Παρότι είμαι άνεργος εδώ και 2 μήνες (έπειτα από 18 και πλέον χρόνια συνεχούς εργασίας) προτίθεμαι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων, ταλέντων, γνώσεών μου να βοηθήσω αν και όπου μπορώ. Ειδικά στο τομέα της πληροφορικής. Αυτά προς το παρόν, περισσότερα σε κάποια κατ’ ιδίαν συνάντηση πιθανότατα στο polis art cafe τον Μάρτιο. Παρεμπιπτόντως μένω Σπάτα (κοντογείτονες..)

Στέλλα Τ.
Καλησπέρα σας Να μου επιτρέψετε αρχικά να σας συγχαρώ για την υπέροχη συλλογή video στο utube , τα οποία συντροφεύουν ποιοτικά τον καθένα όπως και εμένα, τώρα σε μια μοναχική στιγμή της ζωής μου. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα πιστεύω από το να μαθαίνεις κάθε μέρα όλο και περισσότερα πράγματα για την ζωή. Εκεί που νομίζεις πώς ξέρεις πολλά ,κάτι καινούργιο έρχεται και να σε προσγειώνει, να σε γεμίζει ερωτηματικά και να σε βάζει σε αμφισβητήσεις . Επίσης πολύ σπουδαίο πράγμα αυτό που κάνατε και μοιράζεστε τις γνώσεις σας με το ευρύ κοινό χωρίς να δογματίζετε. Μεγάλο πράγμα επίσης ένας άνθρωπος παρά το υψηλό του μορφωτικό επίπεδο με ανοιχτό μυαλό και ταπεινότητα να ακούει όποιον έχει να μοιραστεί κάτι μαζί του. Πολλά υποσυνείδητα μηνύματα περνάτε από τις ομιλίες σας στον κόσμο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής σας και το νόημα που εσείς βρήκατε μέσω της αλληλεγγύης και σας γεμίζουν καθημερινά. Τέλος είναι από τις ελάχιστες φόρες που ασκώ θετική κριτική σε κάτι που μου αρέσει στο ίντερντετ , αλλά πραγματικά πιστέψτε με επηρεάζομαι και εγώ με τον τρόπο μου. Μου δώσατε πολλά σημαντικά ερεθίσματα για το μέλλον και έμμεσα πολλά παραδείγματα για μια σωστή στάση ζωής. Εύχομαι πάντα να έχετε την δύναμη να συνεχίσετε αυτό που κάνετε!! Συγχωρέστε με για το θράσος μου !
Μαρία Μαλτέζου : Το φιλοσοφικό καφενείο είναι για μένα μια όαση γαλήνης και ηρεμίας της ψυχής μου!!

Γεώργιος Κατσέλας
Γεια σου αγαπημένε μου Δάσκαλε,
Έχει τώρα κάμποσο καιρό που παρακολουθώ το φιλοσοφικό καφενείο και γενικά ότι βίντεο ανεβάζεις στο YouTube…. Καταρχήν πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αναστάτωσες και με βοήθησες να μπω μέσα μου και να καταλάβω πολλά πράγματα…. Νταξ, λίγο εσύ, λίγο ο Walsch, λίγο ο Δανέζης, λίγο ο Λιαντίνης…. Τέλος πάντων, για να μην σε κουράζω, έχω μια ιδέα, πως θα μπορούσα να βοηθήσω και να συνεισφέρω, όσο είναι δυνατόν στο φως σε δράση. Εδώ και 20 χρόνια περίπου είμαι κάτοχος της ιστοσελίδας στο ίντερνετ http://greek.de Ως τώρα δεν την έχω εκμεταλλευτεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Ίσως να περίμενα το κερασάκι της τούρτας…. Γνώρισα μέσω facebook έναν φιλέλληνα Γερμανό, ο οποίος πουλάει αποκλειστικά ελληνικό κρασί, ελαιόλαδο, ελιές, μέλι της καλύτερής ποιότητας στο ίντερνετ. Βρεθήκαμε λοιπόν και είχαμε μαζί την ιδέα, να ενώσουμε τις γνώσεις μας και τις ιδέες μας…. Κοινό στοιχείο βρέθηκε να είναι η αγάπη μας για την Ελλάδα που μας ένωσε σα μαγνήτες…. Και όταν μπήκα στο σπίτι του μέσα, δεν ήμουν άλλο σίγουρος, ποιός από μας τους δύο αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο…..
Και αυτό οχι μόνο για επιχειρηματικούς λόγους , αλλά και για να βοηθήσουμε στην κατάσταση της κρίσης στην Ελλάδα…. Όσο μπορούμε βέβαια. Όπως ξέρουμε όλοι μας, και όχι μόνο εμείς οι Έλληνες, η Ελλάδα δεν παράγει μόνο αυτά τα προϊόντα που ανάφερα πιο πάνω στην καλύτερη ποιότητα…. Αλλά παράγει και φιλοσοφία! Στην καλύτερη ποιότητα του κόσμου…. Εσένα δεν χρειάζεται να αναφέρω όλους τους Σωκρατικούς, τους προσωκρατικούς και τους μετασωκρατικούς….2 χρόνια θα γράφω αυτό το E-Mail και δεν θα σου το έχω στείλει ακόμα…. Αλλά συνεχίζει να παράγει από μορφές σαν και την δικιά σου και του Δανέζη! Τολμώ ν ναφέρω και τον Λιαντίνη, κι ας μην υπάρχει άλλο μεταξύ μας…. Αυτή λοιπόν την φιλοσοφία θέλω να την πάρω και να την βάλω σε ιστοσελίδα. Έτσι απλά…. Είναι ακριβώς αυτό που λείπει σε όλους…. Υπάρχουν τα πάντα, ναι…. Εγώ θέλω να τα μαζέψω όλα μαζί…. Μοιράζοντας την πληροφορία στο ίντερνετ. Τωρα πως θα την ονομάσουμε, είμαι πολύ συζητήσιμος…. phil.greek.de, fos.greek.de η οποςθελουμε.greek.de…. Αρκεί να είναι με λατινικούς χαρακτήρες.
Αυτή τη σελίδα μετά, θα την προωθήσουμε για τον ελληνισμό εδώ στην Γερμανία. Έχω κάνει επαφή και με έναν ραδιοφωνικό σταθμό, εδώ κοντά στην Στουτγάρδη.
Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που γίνεται με το φιλοσοφικό καφενείο και το φως στην δράση, οτιδήποτε καινούριο ανεβαίνει από Δανέζη και Αυγουστατο στο YouTube το καταβροχθίζω, αν κατάλαβες τι εννοώ. Ως τώρα δεν τολμούσα να σου γράψω αυτό το Email. Έλεγα στον εαυτό μου, ποιος είμαι εγώ, που ένας Δάσκαλος, με όλη την σημασία της λέξης, θα διαθέσει τον χρόνο, για να ασχοληθεί μαζί μου και άλλα τέτοια χαζά….. Μετά όμως από μία εκπομπή (συντήρηση & πρόοδο), που ένιωσα, σαν να μάλωσες κι εμένα…. Θέλω να συνεργαστώ, αφιλοκερδώς βέβαια, με τους τεχνικούς και ιδικούς σας, για να σας προσφέρω δωρεάν την ονομασία και την διαφήμιση στο ιντερνετ, για τον ελληνισμό της Γερμανίας. Αν σε έχω κουράσει, εύχομαι να με συγχωρέσεις. Θα χαρώ πάρα πολύ όμως, αν υπάρχει ενδιαφέρων για συνεργασία μεταξύ μας. Με μεγάλη εκτίμηση

“Καλησπέρα σας κύριε Αυγουστατε. Στέλνοντας αυτό το μήνυμα θα ηθελα να σας ευχαριστήσω για τα βίντεο που ανεβάζετε!!Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η επιστήμη της φιλοσοφίας καθώς και της ψυχολογίας και ομολογώ πως μου είναι πολύ ευχάριστο να ακούω τις διαλέξεις σας και να παίρνω όλη αυτή τη γνώση! Να είστε πάντα καλά.
“Θαυμάστρια” του εξωτερικού! Χαχα

Β.Α. Γεια σας κύριε Αυγουστάτε. Σας παρακολουθώ εδώ και δύο μήνες περίπου μέσω του καναλιού σας στο youtube και θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για όλη αυτή την προσπάθεια πνευματικής αφύπνισης που κάνετε. Να είστε πάντα καλά. Θα ήθελα να σας πω ακόμη ένα μπράβο που ανεβάσετε τις ομιλίες σας και τα φιλοσοφικά καφενεία στο youtube διότι εμείς που ζούμε στην επαρχία ( εγώ μένω στην Ορεστιάδα προς το παρόν ) δεν έχουμε σχεδόν καμία ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τέτοια γεγονότα από κοντά. Πάλι καλά που έχουμε και κάποιους παπάδες που όντως διδάσκουν με την στάση τους και την ζωή τους τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει ο Χριστός. Καλό σας βράδυ και ευχαριστώ που σπαταλήσατε το χρόνο σας για να μου απαντήσετε.
ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ..ΑΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ…

O.T. Kαλήμερα σας!;Hθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μου έχουν λυθεί πολλές φιλοσοφικές αναζητήσεις .Να είστε πάντα καλά και εύχομαι τα καλυτέρα σε όλους μας, πνευματική αφύπνιση κ ευδαιμονία !!!
Μ.Α. Ιωάννη, παρακολουθώ τις συζητήσεις στο αυτοκίνητο μου, όταν είμαι στο δρόμο.. Θα λάβω και εγώ μέρος όταν βρεθώ στην Αθήνα. Θα σε ειδοποιήσω για να μάθω τις συναντήσεις που κάνετε! Ευχαριστώ
Δήμητρα Χ. Κύριε Αυγουστάτο, γεια σας. Ευχαριστώ για τις ομιλίες και το καφενείο. Από το ιντερνετ σας ακούω. Μακάρι να είχαμε κάτι ανάλογο στην Άρτα.

Amanitas Kostas: Καλησπέρα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα σας συναντήσω από κοντά . Με έχετε βοηθήσει τόσο πολύ με τα βίντεό σας στο κάτσω να σκεφτώ και να αναθεωρήσω αρκετά θέματα στη ζωή μου.

Κάλλια Αναστασοπούλου : Χαίρομαι που παρακολουθώντας τη δράση σας στο internet βρήκα πολύ σημαντικό υλικό- τροφή για τη ψυχή μου. Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ σε κάποιες από τις συναντήσεις σας, αλλά ζω μακριά από την Αθήνα. Διανύω μια πολύ δύσκολη και περίοδο στη ζωή μου και νιώθω ότι δεν έχω πολλές δυνάμεις, όμως αν μπορούσα να βοηθήσω έστω και στο ελάχιστο το έργο σας είμαι στη διάθεση σας.

Μαρία Γεραγόρη (κάτοικος Γερμανίας) :
Καλό σας απόγευμα και καλή εβδομάδα σας εύχομαι….και να συνεχίσετε να φωτίζετε τον κόσμο όπως ο Ρήγας ο Βελεστινλής στα πιο μαύρα χρόνια της σκλαβιάς του έθνους μας… Τώρα δεν έχουμε τους Τούρκους που μας απαγορεύουν να μάθουμε γράμματα , αλλά έχουμε άλλους δαίμονες που μας κάνουν αποχαυνωμένους και κοιμισμένους καθημερινά… Σαν το ρητό που λέει «μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι» προσπαθούν με χίλιους δυό τρόπους να μας κάνουν έτσι φτωχούς τω πνεύματι… Ευχαριστώ και πάλι για τη δύναμη που εκπέμπει η αύρα σου και για το Φως που στέλνεις μέσα από το διαδίκτυο και για την καλή μου τύχη να πέσω επάνω στα βίντεό σας..και πάνω σου… σε έψαχνα από καιρό , στο σύμπαν… Πες και τις πολλές μου ευχαριστίες σε αυτόν τον νεαρό που κάνει τα βίντεο..Ξέχασα την τελευταία φορά να τον ευχαριστήσω για τη σημαντική δουλειά που κάνει…
Έστειλα όλα αυτά τα βίντεο που μου άρεσαν από το φιλοσοφικό καφενείο σε συμμαθητές και φίλους στην Ελλάδα, Φιλανδία, Γαλλία και περιμένω απήχηση… Πρέπει να επιμείνω γιατί οι περισσότεροι δεν με πίστευαν μέχρι τώρα, τώρα έχω και σένα με τις διαλέξεις σου σύμμαχο..

Νίκος Τόλιος (από Πύργο Ηλείας) : κύριε Αυγουστάτο σας παρακαλώ όπως δεχτείτε τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τη διάλεξη σας «η ζωή μετά το σωματικό θάνατο». Έχασα πριν οκτώ μήνες τον πατέρα μου και η διάλεξή σας απατάει στα περισσότερα των ερωτημάτων μου, την έχω δει παρακολουθήσει στο youtube πολλές φορές. Ο λόγος σας αποτελεί όαση για μας…. Με σεβασμό και εκτίμηση.

Πέτρος Παπαδόπουλος: Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο χώρο της γνώσης, λυπάμαι που είμαστε μακριά και δεν μπορούμε να σας ακούσουμε, σας ευχαριστώ για όλα τα βίντεο, μας βοηθάτε πάρα πολύ”.

Κώστας Πέτρουλας : Έχοντας μόνο μιά εντύπωση έως περιορισμένη γνώση για το είδος της προσπάθειας του φιλοσοφικού καφενίου- επειδή μου λείπει η εμπειρία της συμμετοχής – θα ήθελα να σημειώσω το εξής: μου μοιάζει θηλυκή, παραγωγική, η ιδέα, επειδή δεν μένει σε μιά εμμονική αυτογνωσία αλλά δείχνει ταυτόχρονα τη δράση, την εξωστρέφεια. Πιστεύοντας ότι ο καθένας μας είναι αυτά που κάνει και όχι αυτά που φαντάζεται για τον εαυτό του, η πληρότητα και η ισορροπία έρχεται όταν οι ιδέες είναι και πράξεις. Η αυτοβελτίωση έρχεται όταν σκαλίζουμε μεν τον εαυτό μας, αλλά δοκιμάζουμε και τις πεποιθήσεις μας στο περιβάλλον που έχουμε αναφορά και ει δυνατόν, σε όλες τις πλευρές του.
Σοφία Πετροπούλου: Είδα για πρώτη φορά μια ομιλία σας στο YouTube για την ζωή μετά τον θάνατο.! Μου έκανε εντύπωση πως το ότι είπατε το γνώριζα ήδη από προσωπικές μου έρευνες. Πιστεύω ότι είμαι ένα μέρος από το ίδιο ψυχικό γκρου που μετενσαρκώθηκε στους καιρούς μας, και είμαστε πιστεύω από τις πιο δυναμικές ψυχές, γιατί πήραμε όλη την πίεση από το περιβάλλον μας που δεν μπορούσε εκείνη την εποχή να δεχθεί άτομα σαν και εμάς ! Μένω στην Αίγυπτο κοντά στις πυραμίδες, όπου η ενέργεια είναι πολύ δυνατή για διαλογισμούς & πολλά άλλα. !….Χαίρομαι πάρα πολύ για όλη την φανταστική δουλειά που κάνετε & έχω πολλά να μάθω από εσάς. !
Κλειώ : Έπεσε «κατά τύχη» στο δρόμο μου ένα video σας στο YouTube. Από εκεί και πέρα κάθομαι και τα παρακολουθώ κάθε μέρα, κ ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε. Χάρηκα προπάντων γιατί είδα ότι υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι που σκέφτονται σαν κι εμένα. Βρήκα λοιπόν το ‘Φως σε Δράση’. Ήθελα πάντα να βρω ένα σχετικό κίνημα και να συμμετάσχω, αν και μου είναι δύσκολο γιατί είμαι μοναχικός διαβάτης!

Εύα : Καλή δύναμη στο έργο σας!!! Είναι πραγματικά πολύ ελπιδοφόρο που υπάρχουν άνθρωποι – δάσκαλοι σαν εσένα που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση . Δεν είναι μόνο προσφορά στην κοινωνία αλλά κυρίως στην ανθρωπότητα και στην συνέχειά της.

Αλεξάνδρα : Γεια χαρά κ. Αυγουστάτε! Μετά από πολλά ανολοκλήρωτα μέηλ, έφτασε η ώρα να επικοινωνήσω μαζί σας!
Με λένε Αλεξάνδρα, είμαι τελειόφοιτη του Φυσικού, μαθαίνω εναλλακτικές θεραπείες, εύχομαι να μπορέσω να βοηθήσω αυτή τη Γη και τους ανθρώπους της, και να γίνω φως….
Χρειάζεται να ξανανοηματοδοτήσουμε την ευτυχία, την αγάπη, την ηθική, το για ποιο λόγο ζούμε…Δύσκολα πράγματα αυτά, αλλά θα μείνω στην πίστη μου ότι όλα κινούνται προς το φως.. Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε μια ”νέα” γλώσσα ώστε να ενώσουμε πάλι τον επιστημονικό ορθολογισμό με την ψυχή και γενικότερα τη ζωή του ανθρώπου..Να δώσουμε ξανά στη φύση τη χαμένη της μαγεία!..Χρειαζόμαστε για παράδειγμα την αντίληψη τους Φουκώ ή του Μπομ και αυτή του Κρισναμούρτι, να μπορέσουμε να τις συνδέσουμε, να συνδέσουμε τον ορθολογισμό-επιστήμη με την πνευματικότητα..Ο στόχος της ζωής μου είναι αυτός… Επίσης είναι ζωτικής σημασίας η δημιουργία ενός παγκόσμιου αντιπολεμικού μετώπου το οποίο θα περιέχει τους πάντες (από αριστερούς, οικολόγους και πολλούς άλλους, μέχρι πνευματιστές) μέσα!..Δεν υπάρχει άλλη λύση….Με κάποιο τρόπο πρέπει να ανοίξουν κάποιο δίαυλοι επικοινωνίας με τους ανθρώπους που στηρίζουν τον πνευματικό ακτιβισμό…
Σας Αγαπώ και σας θαυμάζω, είναι υπέροχα όλα αυτά που κάνετε!..Να είστε καλά!
Υγ1 : οι ραδιοφωνικές εκπομπές είναι μεγάλο δώρο!..
Υγ2 : Αν πηγαίνετε για διαλέξεις εκτός Αθηνών, θα μας άρεσε να σας δούμε και να σας ακούσουμε και στην Πάτρα!

Όλγα Γάκη : Αγαπητέ κύριε Αυγουστάτε,
Το όνομα μου είναι Όλγα Γάκη και επικοινωνώ μαζί σας με το θάρρος ενός ανθρώπου με υπαρξιακές ανησυχίες, συγκρούσεις, μεγάλες ιδέες και πάθος για την πνευματικότητα. Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση σας ανακάλυψα στο youtube στην ομιλία σας για το νόημα της ζωής και σας παρακολουθώ ανελλιπώς από τότε και με μεγάλη αφοσίωση καθώς διεξάγεται τον υπέροχο αγώνα σας για την διάδοση της απελευθέρωσης από την ψευδαίσθηση της ευτυχοδυστυχίας και το βίωμα της οικουμενικής αλήθειας . Σας συγχαίρω για το θάρρος σας και σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Αν και οι γνώσεις μου για τις διδασκαλίες είναι λίγες και οι σπουδές μου πολύ μακριά από τα θέματα της ψυχής σχεδόν τίποτα από αυτά που ακούω να λέτε εσείς και οι εξαίρετοι συνομιλητές σας δεν μου ακούγεται ξένο ή παράλογο, μα ακριβώς το αντίθετο, μου ακούγεται το απολύτως φυσιολογικό. Η ψυχή, ο θεός και η ανθρώπινη συμπεριφορά και κυρίως η αλήθεια για όλα αυτά με απασχολούσε πάντα. Η προσέγγισή μου βέβαια ήταν κάπως επιφανειακή, με βάση τις σκέψεις μου και αυτά που παρατηρούσα στους άλλους. Παρά τα τριάντα τέσσερά μου χρόνια με λύπη διαπίστωσα ότι είμαι πολύ μακριά από την απάντηση αλλά κυρίως από το βίωμα του πραγματικού εαυτού μου, έψαχνα την αλήθεια ή την απελευθέρωση μου κάπου έξω από μένα. Βέβαια καταλαβαίνω ότι ο δάσκαλος βρίσκεται όταν ο μαθητής είναι έτοιμος και παρά την πλήρη σύγχυσή μου ένα φως γέμισε την ψυχή και την καρδία μου στην ιδέα την ενότητας και της αγάπης στο αιώνιο, τώρα και μέσα στην οικουμενική συνειδητότητα .

Κώστας Χ: Κύριε Αυγουστάτε, είδα τα δυο video παρουσίας των βιβλίων του κυρίου Ευγενίου Γιαρένη όπως και το αίτημά σας σε κάποια άλλη εκδήλωση με την επιθυμία προσέλευσης εθελοντών εργατών στην κίνηση Φως και Δράση με τους κυρίους Γιαρένη και Φραγκάκη που έχετε δημιουργήσει. Ομολογώ ότι η παρουσία και των τριών σας στα δυο video που είδα,η αλληλοσυμπληρωματικότητά σας, η σαφήνειά σας, η αγνότητα των προθέσεων και τέλος το φλογερό πάθος για την προσέγγιση της τελικής αλήθειας,με συγκλόνισε, όπως πιστεύω ότι συμβαίνει και με κάθε ακροατήριό σας.

Ελένη: Καλησπέρα! θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ομιλίες σας στο διαδίκτυο !!!!!!! τις παρακολουθώ με προσοχή και πραγματικά με βοηθούν!!!συγχαρητήρια για τη πολύτιμη δράση σας!!!

Κατερίνα Κ.: Θα ήθελα να πω πραγματικά και ειλικρινή συγχαρητήρια στον Κύριο Αυγουστάτο, και συμπαθέστατο επίσης άνθρωπο. Παρακολούθησα όλο το βίντεο με ενδιαφέρον. Να είστε καλά και να συνεχίζετε με όλη αυτή την δημιουργικότητα, και την αγάπη σε αυτό που κάνετε . Εδώ και ένα χρόνο και στην Χαλκίδα κάνουμε κάτι παρόμοιο. Να είστε καλά πάντα.

Αναστασία Κυριακίδου : Όλοι οι ομιλητές εξαιρετικοί , και ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ξανθιά κυρία , μάλλον για φιλόλογο την υποψιάζομαι , για όλα όσα μας είπε και για τα ελευσίνια κλπ γιατί αγαπώ ιδιαίτερα ότι έχει σχέση με φιλοσοφία και αρχαία Ελλάδα και την Γραμματεία της .Όταν διαβάζω κάποιο αρχαίο κείμενο νιώθω ιδιαίτερη ευδαιμονία και ευτυχία. Να είστε καλά και να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο σας.

Χριστινούλα Κ. : Δεν υπάρχουν λόγια, είμαι ευγνώμων για την δουλειά που κάνετε. Να ‘στε σίγουροι ότι η δράση βρίσκει και εύφορα εδάφη όπου καλλιεργείτε και δίνει καρπούς. Να είστε ευλογημένος.

Γιώργος Καράλης: Από αυτά που βίωσα στην εξέλιξη της ζωής μου μέχρι τώρα, είστε ο απόλυτος εκφραστής αυτής. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που σας γνώρισα, που σας ακούω και που σύντομα θα σας συναντήσω.

Αναστασία Κυριακίδου : Ευχαριστούμε για τα ωραία βίντεο. Λυπάμαι που δεν σας ήξερα όταν ζούσα στην Αθήνα. Δυστυχώς το μεγαλύτερο bulling το έχω γευτεί από κάτι δήθεν αυθεντίες ψυχολόγους που παίζουν με ψυχές και στην Αθήνα και στην επαρχία και βρίσκω πιο ασφαλή και ακραίως απελευθερωτική , λυτρωτική και αποτελεσματική επίσης τη μελέτη και εφαρμογή της φιλοσοφίας και της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Να είστε καλά να μοιράζετε όμορφη γνώση.

Σ.Κ. Κρίμα που μόλις πρόσφατα σας ανακάλυψα…Αν είχα πρότερη γνώση θα ερχόμουν κι εγώ. Αν επαναληφθεί στο μέλλον θα παρευρεθώ.. Θαυμάζω να ξέρετε την μετάδοση πληροφοριών και όχι επίδειξη γνώσεων, ότι αυτοαναιρείστε και βλέπω κάποιον να μιλά δίχως αίσθημα ανωτερότητας, είναι στον τρόπο του καθενός βέβαια.. Το ότι μερικοί επιμένουν να συμπληρώνουν κάτι “αυθεντικό” το βλέπω μάλλον ως αυτοπροβολή….

Κ.Κ. : Τελικά όσες φορές και να ακούσεις ένα τέτοιο τόσο ενδιαφέρον υλικό στο περιεχόμενο από ένα βίντεο κάθε φορά κάτι νέο ,μια απάντηση ,μια πολύτιμη πληροφορία που σε πάει παρακάτω. Συχνά μου συμβαίνει και στα βιβλία που ξαναδιαβάζω. Υπέροχο Γιάννη!!! Σε ευχαριστώ!

Σεβαστή Λάμα : Παρακολουθώ περίπου 2μηνες τις συζητήσεις που γίνονται στο φιλοσοφικό καφενείο μάλιστα εχθές πρώτη φορά πήρα μέρος και εγώ, αλλά παρακολουθώ και τις υπόλοιπες προηγούμενες διαλέξεις του κου Αυγουστατου. Έκλαψα στο σημείο 1.40. Ταυτίστηκα με την υπέροχη κυρία και παράλληλα την θαύμασα. Είναι η απόλυτη προσωποποίηση του θάρρους! Κύριε Αυγουστάτε συγχαρητήρια για αυτές τις όμορφες και αφυπνιστικές Κυριακές!

Μιχαέλα Μοράρου : Απίστευτη ομάδα! !! Δεν έχω φβ αλλά θα κάνω μόνο και μόνο για να προωθήσω αυτή την ιδέα με σκοπό δημιουργίας παρόμοιας δράσης στην Κρήτη.

Αστραδένη Οικονόμου: Με συνεπήραν τα νοήματα και οι ιδέες που διαπραγματεύεστε με τους συνανθρώπους μας, κύριε Αυγουστάτε!!!! Επιτέλους βρήκα τρόπο να αξιοποιήσω τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου!!!! Λατρεύω το γεγονός ότι εκτιμάτε σωστά τη νοημοσύνη μας και σέβεστε την αξιοπρέπειά μας, προβάλλοντας θέματα με περιεχόμενο και ουσία!!! Συγχαρητήρια!!!

Στέλλα Πολυζώη : Όπως κάθε συνάντηση του φιλοσοφικού καφενείου εξαιρετική!!!!
Αικατερίνη : Κάθε φορά και καλύτερο το φιλοσοφικό Καφενείο. Μεστώνει, ωριμάζει μεγαλώνει αναπτύσσεται .Εις ανώτερες πνευματικές διαδρομές και ανακαλύψεις.

Αγάπη Μ. : Πάντα το περιεχόμενο των συναντήσεων σας στο φιλοσοφικό καφενείο είναι άκρως επιμορφωτικό! Ευχαριστούμε για τις αναρτήσεις σας και στο YouTube, οι δηλώσεις που ειπώθηκαν σε αυτό το βίντεο τις βρίσκω από τις πιο συναρπαστικές.

pk.1703: Τι ωραίες απόψεις! Κάθε άνθρωπος, ένας διαφορετικός κόσμος!

Fati pouk : Ελπίζω να μην σας πειράζει να τα κλέψω αυτά που λέτε και να τα πω με δικά μου λόγια σε μια συναυλία που οργανώνω στην Θεσσαλονίκη. Θα αναφέρω εννοείτε από ποιον τα πήρα γιατί θα βάλω και κάποια του κυρίου Δανέζη 🙂 Απλά για να ξέρετε Σας ευχαριστώ που υπάρχετε!

Αλέξης Παπαδάκής : Πολύ όμορφη “φάση”. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γινόταν κάτι τέτοιο σε κάθε χωρίο και συζητούσαν και τις διαφορές τους όλα αυτά τα πάρα πολλά χρόνια που περάσαν από το χτίσιμο του Παρθενώνα και μετά 😀

Sophie Zacharel: Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο φιλοσοφικό καφενείο είναι το όραμα για μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων που “γεννήθηκε” μετά από αιώνες σκοτεινής και αιματηρής πορείας της ανθρωπότητας προς την καταστροφή. Η δημιουργία μιας φωτεινής δράσης για την ανακοπή αυτής της πορείας είναι η αναπόφευκτη εξελικτική πορεία όσων επέλεξαν την αγάπη, την κατανόηση, την συγχώρεση, την δημιουργία και τη σύνθεσης μιας κοινωνίας ανθρώπων, από το καλύτερο υλικό που έχει ο καθένας μέσα του να προσφέρει!

Σπύρος Λειβάδης: Με βοήθησε πολύ να καταλάβω τον εαυτό μου, να καταλάβω τους άλλους ανθρώπους, και να χτίσω μια καλύτερη φιλοσοφία ζωής, πιο απλή αλλά πιο ουσιαστική.