ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιό είναι το Μάτριξ μέσα στο οποίο ζούμε και πως θα αποδράσουμε;

Μιλάμε συχνά για το Μάτριξ, τον εικονικό κόσμο μέσα στον οποίο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι, αλλά δεν συνειδητοποιούμε πως ακριβώς πλέκεται ο ιστός του στην καθημερινότητα… Συνέπεια αυτής της μη κατανόησης είναι η ισόβια φυλάκιση.
Είναι όμως τόσο απελπιστική η κατάσταση; Ευτυχώς όχι, αν κατανοήσουμε τον βασικό μηχανισμό του και τον απενεργοποιήσουμε. Που βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης;
Μέσα στο νου μας ! Το ψυχικό μας περιβάλλον κατασκευάζεται συνεχώς από την ατέρμονη επανάληψη μηχανικών σκέψεων, εικόνων και συναισθημάτων. Ο κινητήριος μηχανισμός βρίσκεται στον σκληρό δίσκο των πεποιθήσεων που σε μεγάλο βαθμό είναι προϊόντα εξωτερικού προγραμματισμού. Η πρώτη κίνηση απελευθέρωσης και αφύπνισης είναι η αποστασιοποίηση από αυτές τις πεποιθήσεις που διαμορφώνουν τόσο την εικόνα του εαυτού, όσο και την εικόνα του κόσμου. Στη συνέχεια πρέπει να μπούμε στη διαδικασία του αυτοπρογραμματισμού, δηλαδή στην αντικατάσταση των εξωτερικών πεποιθήσεων με άλλες που έχουμε επιλέξει εμείς μετά από εντελεχή έλεγχο. Αυτή η αλλαγή θα μας θωρακίσει απέναντι στον μαζικό έλεγχο του νου και θα μας δώσει νέες κατευθύνσεις και ενοράσεις. Το κοσμοείδωλο, μέσα στο οποίο ζούμε, γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος όταν αποσυνδέουμε τους εσωτερικούς δέκτες .
Παράλληλα μ’ αυτόν τον επαναπρογραμματισμό θα αρχίσουμε να δοκιμάζουμε τι σημαίνει να ζούμε χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα! Η απλή και καθαρή συνειδητότητα είναι υπεραρκετή και αποτελεί την είσοδο στην πραγματική Ζωή.
Οι άνθρωποι που έσπασαν τα δεσμά του συλλογικού Μάτριξ βοηθάνε και άλλους δεσμώτες να ελευθερωθούν. Είναι τόσο απλό, όσο το να ξυπνάς από έναν εφιάλτη !