Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 11.00-13.00 θα διεξαχθεί στην Πάτρα, στο
Εστιατόριο – Καφέ Αλάμπρα (Μεσολογγίου 1 και Ψηλά Αλώνια), το πρώτο Φιλοσοφικό Καφενείο της πόλης, με θέμα :
“Η Φιλοσοφία σε περίοδο κρίσης”

Εισηγητής και συντονιστής της συζήτησης ο ιδρυτής του ΦΚ Ιωάννης Αυγουστάτος, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και πνευματικός ακτιβιστής.

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πάτρας θα συνεχίσει με μηνιαίες συναντήσεις.
https://www.facebook.com/groups/1826242907452165/?fb_dtsg_ag=AdwKzUtn9ZKc2P9UYqianb9eA9Wn8NGPIxZv96Vzl1x6dA%3AAdy4SKK5srgspKdWERcXvJ4tE0qzUFI0nG0C6NLtIZAWIA

Οι πνευματικοί άνθρωποι, που είχαν χάσει την επαφή με την κοινωνία, καλούνται να βγουν σήμερα στην επιφάνεια και να φωτίσουν την έξοδο από τη σύγχρονη κρίση.Η σιωπή δεν είναι διαμαρτυρία, είναι συνενοχή! Όταν οι φιλοσοφημένοι και ενάρετοι πολίτες απαξιούν ή ακόμη χειρότερα δειλιάζουν να υπερασπιστούν δημόσια τα ιδανικά που πρεσβεύουν, τότε η κοινωνία παραδίδεται αμαχητί στα χέρια αμαθών, άμουσων, αδίστακτων εμπόρων χωρίς ιδανικά και οράματα. Αυτό που η κρίσιμη ιστορική στιγμή απαιτεί δεν είναι η στείρα αριστοκρατική κριτική των κακώς κειμένων, αλλά το ζωντανό άμεσο παραδείγματα ενός τρόπου ζωής πραγματικά νέου σε σκέψη, συναίσθημα και δράση.

Πληφορίες κα Γεωργία Παπαδημητροπούλου : +302610313766 gewrgiapapadimitropoulou@gmail.com

Την προηγούμενη μέρα (29/9/2018) ο Ιωάννης Αυγουστάτος θα δώσει διάλεξη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα και ώρα 18:30 μμ.- 20:30 μμ. με θέμα :
«Πνευματικός ακτιβισμός: Ο Δρόμος προς ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό»

” Μια πνευματικότητα που είναι μόνο ιδιωτική και εγωκεντρική, που στερείται μιας αυθεντικής πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης, αδυνατεί να σταματήσει την αυτοκτονική πορεία της ανθρωπότητας.
Από την άλλη πλευρά, ένας ακτιβισμός που δεν έχει καθαριστεί με βαθιά πνευματική και ψυχολογική αυτογνωσία και δεν έχει τις ρίζες του στη συμπαντική αλήθεια, τη σοφία και τη συμπόνια, θα διαιωνίσει το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει, όσο δίκαιες και να είναι οι προθέσεις του.
Όταν, όμως, το πιο βαθύ πνευματικό όραμα παντρεύεται με μια πρακτική και ρεαλιστική Κίνηση για να επανορθώσει όλες τις υπάρχουσες πολιτικές, οικονομικές, και κοινωνικές αδικίες, τότε γεννιέται μια ιερή δύναμη – η δύναμη της σοφίας και της αγάπης σε δράση-. Αυτή τη δύναμη , η οποία αποτελεί την παγκόσμια ελπίδα για ένα κόσμο ειρηνικό και δίκαιο, ορίζουμε ως πνευματικό ακτιβισμό” Andrew Harvey
Είσοδος ελεύθερη

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη