Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Αρσάκειου Μεγάρου) στις 11.00 πμ , θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του ψυχιάτρου ψυχοθεραπευτή και πνευματικού ακτιβιστή Γιάννη Αυγουστάτου με τίτλο :

“ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, 2014-2019″

Είστε όλες και όλοι προσκαλεσμένοι για να θυμηθούμε την πεντάχρονη διαδρομή των φιλοσοφικών συναντήσεων, να εκφράσουμε τις εντυπώσεις μας και να σχεδιάσουμε μαζί τη μελλοντική πορεία του Φιλοσοφικού Καφενείου, που εξαπλώθηκε γρήγορα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με πολύ μεγάλη χαρά παραδίδω στις πιστές φίλες και φίλους του Φιλοσοφικού Καφενείου το παρόν πόνημα, που περιέχει τις εισηγήσεις που έκανα τις περιόδους 2014-2019, καθώς και τη δράση των νέων Φ.Κ. που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με μεγάλη ταχύτητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν με ενθουσιασμό την προσπάθειά μας αυτή, που εντάσσεται στις δράσεις της Κίνησης Πνευματικού Ακτιβισμού «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».
Ασφαλώς οι μικρές αυτές εισηγήσεις δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να έχουν την πληρότητα και το βάθος, που απαιτούν παρόμοια σημαντικά θέματα, αλλά αποτελούν το απαραίτητο ερέθισμα για τις συζητήσεις που ακολούθησαν και τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι μου στο youtube. Μερικά κεντρικά θέματα, όπως το «Από το εγώ στο εμείς», επαναλήφθηκαν σε διάφορα Φ.Κ., αλλά οι εισηγήσεις που περιέχονται στο βιβλίο έχουν διαφορετικό περιεχόμενο. Σε μερικές από τις εισηγήσεις συμπεριλήφθηκαν και οι αρχικές ενημερώσεις για να έχει ο αναγνώστης μια σφαιρική εικόνα για τις δράσεις της Κίνησης. Είμαι αισιόδοξος ότι το παρόν πόνημα θα βοηθήσει στην κατανόηση της φιλοσοφίας και της λειτουργίας των Φιλοσοφικών Καφενείων και θα συντελέσει στην εξάπλωσή τους.
Πολλές ευχαριστίες στους συνακτιβιστές Μιχάλη Κοντογιώργη και Γιώτα Μα νωλοπούλου στην Κύπρο, την Αναστασία Φράσσαρη και την Χαρίκλεια Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην Καβάλα, την Ευγενία Σγούρα στις Σέρρες και τη Γεωργία Παπαδημητροπούλου στην Πάτρα, που συνετέλεσαν στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου και βοηθούν στην εξάπλωση του Φιλοσοφικού Καφενείου και της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στις πόλεις τους. Έναν θερμό χαιρετισμό απευθύνω και στους νέους αντιπροσώπους της Κίνησης στην Κρήτη και συγκεκριμένα την Τόνια Ιντράνι Καρανδεινού και τον Salvatore Senatore στη Σητεία, καθώς και τις Πόπη Κονσολάκη και Αγάπη Χαιρέτη στο Ηράκλειο. Δυστυχώς, λόγω του περιορισμένου εύρους του βιβλίου, δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν όλες οι εισηγήσεις των πόλεων. Είμαι βέβαιος ότι και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, γιατί υπάρχει στις μέρες μας τεράστια ανάγκη άμεσης, ποιοτικής και ανιδιοτελούς επικοινωνίας, που να προάγει κοινωφελείς δράσεις.
Θέλω εντέλει να ευχαριστήσω τον εκδότη Ζώη Μπενάρδο, για την άψογη επιμέλεια του κειμένου και την εξαιρετική αισθητική του βιβλίου.
Να είστε καλά και σας περιμένουμε στις συναντήσεις των Φιλοσοφικών Καφενείων της Κίνησης.

Γιάννης Γ. Αυγουστάτος


Φιλοσοφικο