Η εξαιρετική απήχηση του Φιλοσοφικού Καφενείου της Πόλης, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία αλλά και στο εξωτερικό, μας αποκάλυψε την τεράστια ανάγκη άμεσης, ελεύθερης και ποιοτικής επικοινωνίας που υπάρχει στην εποχή των κατευθυνόμενων-εμπορικών ΜΜΕ. Θέλουμε να εκφράζουμε αφιλτράριστα και νηφάλια τη σκέψη μας πάνω σε ζητήματα που συνήθως βρίσκονται στο περιθώριο των μέσων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Σήμερα η τεχνολογία μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα και αποφασίσαμε να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Μία από τις πιο κοινές και ευκολόχρηστες εφαρμογές είναι και το hangout της Google+, που συνδέεται ζωντανά με το youtube και δίνει τη δυνατότητα σε απεριόριστο αριθμό χρηστών να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν άνετα σε μια θεματική συζήτηση.
Όσοι επιθυμείτε λοιπόν να λάβετε μέρος στα ζωντανά Hangouts που προγραμματίζουμε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση :
i.avgoustatos@gmail.com , επισυνάπτοντας ένα σύντομο βιογραφικό , καθώς και τα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Όπως ακριβώς και στο Φιλοσοφικό Καφενείο, θέλουμε να ασχοληθούμε με φιλοσοφικά, ψυχολογικά και κοινωνικά ζητήματα, εστιαζόμενοι κυρίως στις προσωπικές εμπειρίες και λιγότερο στη θεωρία. Οι συζητήσεις θα γίνονται μέσα στο ίδιο κλίμα ευγένειας, σεβασμού, διαλεκτικού στοχασμού και φιλικότητας.
Στην επιλογή των εκάστοτε συνομιλητών θα δοθεί προτεραιότητα σε συλλογικότητες (σωματεία, σύλλογοι, οργανώσεις κλπ) που θα παρακολουθούν ομαδικά και θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθούν διαφορετικές περιοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όσοι δεν συμμετάσχετε άμεσα μπορείτε να στέλνετε τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις σας  κάτω από τη ζωντανή ροή στο you tube ή εναλλακτικά στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση , καθως και στην ειδική Ομάδα στο Fb (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ) , κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων.

Η πρώτη ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 24 Μαϊου στις 20.00 και είχε  ως θέμα :

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΙΣΗ”

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ακόλουθη διεύθυνση

Συμμετείχαν οι  Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ (Robert Najemy,Αρμονική Ζωή) , ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Πανίκος  Παπαδόπουλος (Επίγνωση) και ο συγγραφέας και ερευνητής Βασίλης Χλέτσος Chletsos Vassilis (ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ).