Ο Πνευματικός ακτιβισμός μεταμορφώνει τον κόσμο μας και η δήλωση δέσμευσης του Πνευματικού Ακτιβιστή είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να αυξηθεί ο αντίκτυπός μας. Μέσω αυτής της δήλωσης, επιβεβαιώνουμε ότι η αλλαγή που επιδιώκουμε θα επιτευχθεί μόνο όταν υπερβαίνουμε το στενό ατομικό συμφέρον και αγκαλιάσουμε την προοπτική ότι είμαστε Ένα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη δέσμευση για να θυμάστε την απόφασή σας. Προσφέρετέ την σε όλους τους γνωστούς σας. Δώστε τη στην οικογένεια και τους φίλους σας, στους οργανισμούς όπου ανήκετε, στο χώρο εργασίας, σε κάθε τόπο συγκέντρωσης των ανθρώπων. Ας επιλέξουν να συν-δημιουργήσουμε έναν κόσμο αμοιβαίας υποστήριξης ώστε, μαζί, μπορούμε να ευδοκιμήσουμε.

Δεσμεύομαι να:

1. Να θυμάμαι ότι είμαστε ΈΝΑ.
Δεν υπάρχει “αυτοί”. Παρά τις προφανείς διαφορές μας, είμαστε όλοι ΕΝΑ. Η ζημιά που κάνω στον άλλο, την κάνω στον εαυτό μου. Η αγάπη που δίνω στον άλλο, τη δίνω στον εαυτό μου. Είτε θαυμάζω, φοβούμαι ή περιφρονώ τον άλλο, εγώ δεσμεύομαι να αναγνωρίζω την Ενότητά μας. Όποιος κι αν είναι, «Εγώ είμαι αυτό».

2. Να είμαι υπόλογος για την συμπεριφορά μου, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά.
Είμαι υπεύθυνος για τις επιπτώσεις σε όλα όσα λέω, κάνω, αισθάνονται ή σκέφτομαι. Δεσμεύομαι να γίνομαι πιο συνειδητός των συνεπειών της συμπεριφοράς και των επιλογών μου, τόσο προς τον εαυτό μου, όσο και προς τους άλλους και να αναζητήσω την υποστήριξη που χρειάζομαι για να ξεπεράσω τις προσωπικές και συλλογικές συνήθειες που καταστρέφουν εμένα , τους γύρω μου και τον πλανήτη μας.

3. Να οικοδομήσω ένα αμοιβαία υποστηρικτικό κόσμο, επιλέγοντας το μεγαλύτερο καλό όλων.
Μερικές φορές βρίσκομαι μπροστά στο δίλημμα της επιλογής μεταξύ του βραχυπρόθεσμου προσωπικού συμφέροντος και το γενικότερου καλού, αλλά συνειδητοποιώ ότι κανείς δεν μπορεί να ευδοκιμεί σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από το στενό ατομικό συμφέρον… Δεσμεύομαι να καθοδηγείται η καρδιά και η δράση μου από το ερώτημα : «Τι είναι για το καλό όλων, συμπεριλαμβανομένου και εμού;» Και δεσμεύομαι να ξεπεράσω τους φόβους και τα ένστικτά μου και να κάνω πάντα αυτό που γνωρίσω ότι είναι το καλύτερο για τον εαυτό μου, τους άλλους και τον πλανήτη μας.
Δεσμεύομαι να τηρώ αυτές τις τρείς πρακτικές σε όλες τις σχέσεις μου: με τον εαυτό μου, με την οικογένειά μου, τους φίλους, στο χώρο εργασίας και την κοινότητα, με την παγκόσμια κοινότητα και με άλλες μορφές ζωής σε αυτόν τον πλανήτη και πέρα από αυτόν. Δεσμεύομαι επίσης να καλέσω την υπόλοιπη ανθρωπότητα να αγκαλιάσει αυτές τις πρακτικές, έτσι ώστε, μαζί, να μπορέσουμε να συν-δημιουργούμε τον κόσμο που επιδιώκουμε και να γίνει μια ευλογία για τη γη.

Υ.Γ. Αν αντηχούν μέσα σου αυτά τα λόγια, εκτύπωσε αυτή τη δέσμευση και μοίρασέ την σε φίλους και γνωστούς. Όσοι περισσότεροι δεσμευτούμε εμπράκτως σ’ αυτή τη δήλωση τόσο πιο γρήγορα θα ξημερώσει μια νέα μέρα για όλους.