Διοργανώνουμε μια σειρά ανοιχτών συναντήσεων – «Φιλοσοφικών Περιπάτων», εμπνευσμένων από την «Περιπατητική Σχολή» του Αριστοτέλη. Η φιλοσοφία οφείλει να βγει από το αφηρημένο και ελιτίστικο πλαίσιό της και να ξαναγίνει ένα καθημερινό εργαλείο, που θα μας βοηθάει να θέτουμε τις σωστές ερωτήσεις για να βρίσκουμε λειτουργικές απαντήσεις. Σκοπός μας είναι η άμεση επικοινωνία και η ανταλλαγή σκέψεων, προβληματισμών αλλά και προτάσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση των σε θέματα που μας απασχολούν.

Ο πρώτος «Φιλοσοφικός Περίπατος» πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2013 και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους όσους παρευρέθηκαν. Οι περιπατητικοί φιλόσοφοι ανέβηκαν στην κορυφή του λόφου των Μουσών και αναβίωσε τον άμεσο δημοκρατικό και φιλοσοφικό διάλογο μέχρι και μετά τη δύση του ηλίου. Οι εντυπώσεις υπήρξαν άριστες και όλοι οι παρευρεθέντες εκδήλωσαν την επιθυμία τους οι φιλοσοφικοί περίπατοι να συνεχιστούν. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωριστούμε και να κοιταχτούμε στα μάτια και όχι στις οθόνες των υπολογιστών! Η συνάντηση σκεπτόμενων ανθρώπων καλής θέλησης προμηνύει πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Δεν βιντεοσκοπήθηκε αλλά έχει διασωθεί φωτογραφικό υλικό :  https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151430163128587

Ο δεύτερος «Φιλοσοφικός Περίπατος», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και πάλι στην περιοχή της Ακρόπολης. Διασχίσαμε την Δ. Αρεοπαγίτου και καταλήξαμε στο αμφιθεατράκι , πίσω από την εκκλησία του Άγιου Δημήτριου Λουμπαρδιάρη. Η βόλτα κατέληξε σε όμορφο αναψυκτήριο όπου συνεχίστηκε η διαλεκτική συζήτηση. Ο τρίτος έλαβε χώρα την Κυριακή 1η Ιουνίου και το θέμα της συζήτησης ήταν “Ευτυχία και ευδαιμονία σε περίοδο κρίσης”. Πολλές φίλες και φίλοι γέμισαν το αμφιθεατράκι και κάναμε μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μπορείτε να δείτε τους δύο τελευταίους φιλοσοφικούς περιπάτους στο youtube :
https://www.youtube.com/playlist?list=PL0mpMQPgo5t48b7boWQwid-rHL2geaZZw

113725---WEB