Ζούμε σε μια ιδιαίτερα αγχώδη και ταραχώδη εποχή, γεμάτη φόβο και ανασφάλεια, που ενισχύονται από την οικονομική κρίση. Το καλύτερο αντίδοτο σ’ αυτή την κατάσταση είναι να βρούμε μέσα μας μια νησίδα γαλήνης και ευδαιμονίας. Μόνο από μια τέτοια ισχυρή βάση μπορούμε να κοιτάξουμε τα προβλήματα από τη σωστή προοπτική και να βρούμε ανέλπιστες λύσεις …
Το κέντρο μιας μεγαλούπολης και ειδικά της Αθήνας δεν φαντάζει ως ο ιδανικός χώρος να κάνεις διαλογισμό!
Και όμως, είναι μεγάλη πρόκληση να καταφέρεις να αγνοήσεις το τσιμέντο, το θόρυβο, το μποτιλιάρισμα των οχημάτων και την κίνηση των περαστικών. Εάν μπορούμε να διαλογιστούμε σε παρόμοιες συνθήκες μπορούμε να τα καταφέρουμε παντού!

Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι η συγχώνευση του διαλογισμού/πνευματικότητας με την κοινωνική δράση. Είναι μια ανοικτή συγκέντρωση και στο πλαίσιο της εστίασης στην σιωπή/ακινησία, ο καθένας μπορεί να διαλογίζεται με το δικό του τρόπο. Στην καρδιά του οράματός μας βρίσκεται η επίγνωση ότι η συνείδησή μας πρέπει να εξελιχθεί ώστε να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θα θέλαμε να ζήσουμε. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο εξωτερικός κόσμος αντανακλά τον εσωτερικό και ότι όταν, ξεπερνώντας τον εγωκεντρισμό, αισθανθούμε την Ενότητα, τότε μπορούμε να γίνουμε μια ακαταμάχητη δύναμη αλλαγής.
Η νέα (και αρχαία) επιστήμη της συνείδησης έχει επίσης παρατηρήσει ότι ένα υψηλότερο πεδίο δονήσεων κυριαρχεί επί ενός λιγότερο αρμονικού. Έτσι απλά, διαλογιζόμενοι σε δημόσιους χώρους, εκτός από την εκπομπή θετικού μηνύματος στους συμπολίτες μας, εξαγνίζουμε ενεργειακά το χώρο που μοιραζόμαστε.
Ο δημόσιος διαλογισμός επιτρέπει σε αυθόρμητες συναθροίσεις ανθρώπων να συγκεντρώνονται με ευελιξία σε διάφορους δημόσιους χώρους, προκειμένου να δημιουργηθεί αυθόρμητα ένα σημείο επαφής μεταξύ των διαλογιζόμενων και το ευρύ κοινό.

Το «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» θέλοντας να συμβάλει στην ανύψωση του φρονήματος και την ψυχοπνευματική ενδυνάμωση των πολιτών οργανώνει Ομαδικούς Διαλογισμούς σε ανοιχτούς κεντρικούς χώρους των Αθηνών. Είστε όλες και όλοι προσκεκλημένοι να συμβάλλεται στην εκπομπή αισιόδοξων και νηφάλιων σκεπτομορφών στο περιβάλλον.
O πρώτος Ομαδικός Διαλογισμός θα γίνει την Κυριακή 21 Ιουνίου, το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30.

https://www.facebook.com/groups/urbanmeditation